Inovacija

Luigi Lavazza je bio čovek sa mnogo inicijative, inovativnosti i strasti za svoj rad. Otkrio je kako različita porekla i vrsta biljaka kafe, proučavajući umetnost mešanja (blend), kako bi zadovoljio ukuse svojih mušterija. Tako je rođen Lavazza blend.

Proizvod

Posle posete Brazilu, uvideo je potencijal napitka u eri velikih promena. Lavazza kafe koje danas pijemo su rezultat njegove ideje kombinovanja kafa iz različitih delova sveta.

Komunikacija

Prodavnica se preslelila u veće prostorije San Tomaso 10, gde su police bile pune svakodnevnih namirnica i proizvoda. Poslovanje je procvetalo, a cenovnici su poslati putem pošte svojim potencijalnim kupcima.

1927 Lavazza od male proizvodnje postaje velika firma pod nazivom Luigi Lavazza SpA, gde implementira nove tehnologije pakovanja kafe za svoje kupce, pod nazivom Pergamino.

Mario, Bepe I Perikle imali su ideaju da 1947 zapocnu prodaju upakovane kafu za kućnu upotrebu. Te godine smo videli novi Lavazza logo sa velikim slovom A, kao i nov način pakovanja kafe u metalne konzerve.

1950 godine počinje sa vakum pakovanjima kafe koju koristi i dan danas kako bi održali svežinu i kvalitet proizvoda.

Uvođenjem novih sistema prženja, Lavazza je 1957 podigla nivo proizvodnje na 40,000kg dnevno. Samo dve godine kasnije Lavazza je izbacila DEK, bezkofeinsku kafu, dok su 1965 godine svoju proizvodnju preslelili u Settimo.

Vakumirana pakovanja Qualita ROSSA kafe stigle sun a police 1971 i dan danas taj ukus se nije menjao.

Od 1977 godine, Nino Manferdi je bio ambassador Lavazza Brenda i tako narednih 16 godina!

Početkom 80ih godina Lavazza je uložila dosta vremena i truda u nove inovacije. Tako je 1989 godine izbačena prva kapsula pod nazivom Espresso Point.

Zbog velikog prijateljstva Emilio Lavazze i Armando Teste, 1995 godine Lavazza dobija novi i peti Logo.

2004 godine Lavazza je osnovala nevladinu organizaciju koja se bavila očuvanjem i zaštitom farmi kafa i njenih farmera. Te iste godine je Lavazza izbacila svoj Tierra blend!

Lavazza je 2015 godine napunila 120 godina! Povodom toga je uspela da pošalje kafe u svemir. Zajedno sa firmom Argotec i Italijanskom svemirskom stanicom napravljena je masina koja se zove ISSpresso.