Coffee Sapiens: upoznavanje kafe
Zahvaljujući njegovoj SAPIENS metodi, Ferran Adrià želi da zađe što dublje u sva polja Zapadne gastronomije.
Uz podršku Lavazza e , sada je vreme za KAFU .
Od 2015, kada je započeo elBulli Foundation, Ferran Adrià je većinu svog vreme fokusirao na istraživanje.Kroz JEZIK HRANE, želi da podstakne kreativnost na svim poljima. Da se suoči sa ovim izazovom, Adrià je preduzeo još veći: monumentalni opus koji opisuje sve aspekte Zapadne gastronomije.
Cilj Bullipedije je da se svaka oblast analizira na kratak , ali potpun nacin , putem Sapiens metodologije.
Uključujući stručnjake iz različitih sfera, metoda povezuje informacije potrebne za razumevanje teme.I tako, rođena su prva tri toma: Vina, Pića i Kokteli
Raznovrsnost perspektiva su ono sto je dalo život Coffee Sapiens u,
studiji napisanoj u saradnji sa Univerzitetom Pollenzo kako bi se kafa shvatila
daleko izvan rubova šoljice .
Prirodni napredak istraživanja Ferrana, uvek fasciniranog mogućnostima kafe.
2000. godine jedan od najuticajnijih svetskih kuvara postao je Lavazza Ambasador . Osamnaest godina kasnije, zajedno vam govore sve što znaju o kafii – kako je rođena, šta je postala, šta predstavlja za zapadnu kulturu i kako je duboko poštovati. Bez obzira jeste li profesionalac, entuzijasta ili samo ljubitelj kafe, ova knjiga će obogatiti vašu percepciju kafe.
„Putovanje koje sam započeo pre više od 20 godina sa Lavazzom nadahnulo me da proširim granice eksperimentisanja i natera me da na kraju dovedem do analiziranja kafe kroz sočivo Sapiensove metode.“
Ferran Andrià