Filter bokal

Kafa u američkom stilu se sprema sa filter bokalom koji je sličan francuskoj presi, ali bez klipa. Idealna mera za ovu vrstu kafe je jedna kašika kafe na 200 mililitara vode.

Srednje i krupnije mlevene mešavine su idealne za pripremu kafe pomoću filter bokala.

Francuska presa

Francuska presa ili kafeterija je sud cilindričnog oblika sa filterom i klipom u poklopcu, koji služi za pripremu američke filter kafe. Vruća voda i mlevena kafa se dodaju u sud nakon čega se pritiska klip koji filtrira kafu. Male tajne i saveti za pripremu dobre kafe pomoću francuske prese su:

1) Ugrejte šolje i kafeteriju vrelom vodom pre upotrebe.

2) Napunite sud vrelom, ali ne i ključalom vodom. Ključala voda kvari ukus kafe.

3) Jedna kašičica mlevene kafe po osobi / šolji.

4) Pre sipanja, ukloniti pokolopac i staviti kafu da odstoji oko 3 minuta.

5) Klip pritiskajte polako.

Kao i kod filter bokala, srednje i krupnije mlevene mešavine su idealne za pripremu kafe pomoću francuske prese

Espresso

Espreso znači „napravljen na licu mesta“ što podvlači poseban način pripreme kafe pod pritiskom u profesionalnoj mašini. Prototip prve espreso mašine napravljen je 1855. godine. i bio je izložen na Svetskom sajmu u Parizu.

Priprema u ovoj mašini daje vrlo koncentrisan napitak jakog ukusa i arome.

Moka lonče

Italijanski dom je nezamisliv bez moka lončeta za kafu. Ovaj sud se sastoji od donje posude koja se puni vodom, filtera u koji se dodaje kafa i sakupni sud u koji kroz levak ističe spremljena kafa. Vrela voda prolazi kroz filter sa mlevenom kafom, nakon čega se ceđenjem dobija kafa. Tri tajne za pravljenje odlične kafe pomoću ovog suda:
1. Napuniti donju posudu hladnom vodom do nivoa ispod ventila.

2. Ne sabijati mlevenu kafu u filter posudi.

3. Ukloniti sud sa vatre pre nego što kafa krene da izlazi kroz levak kako bi izbegli prolivanje.